lördag 2 april 2011

Operation Sturkö

Den årliga flugfiskeresan efter gädda till Sturkö närmar sig med stormsteg. Fredagen den 6 April är dagen som allt kretsar kring just nu. Sjökortet har analyserats åtskilliga gånger trots att jag kan det utantill då detta blir fjärde gången jag gör denna resa. Förra gången vadade vi ifrån land och sökte av heta lekvikar. Största gäddan då var en utlekt hona på 7kg som tog en lila Foppazonker i storlek 3/0.
Efter överläggningar med mina resekamrater Håkan och Daniel har beslut tagits om att ta med flytringar på årets resa. Fördelarna är många då större vattenyta kan fiskas av. Nackdelarna är möjligen att säkerheten kan äventyras då det faktiskt är ett hav vi ska fiska i. Som problem nummer två så gäller det att få plats i bilen också, kan bli ganska trångt med all utrustning som tre fisketokiga grabbar kan tänkas kånka på.
Rapporter som jag tagit del av pekar på vattentemperaturer på mellan två till fyra grader, här ligger utmaningen att lokalisera vikar med varmare vatten. Det blir skillnaden mellan fiasko eller succé.

"Vi må hasera allt i våran väg så reta oss därför alls icke. Vi går nu med lyckönskningar och avskedsgråt, må den allsmäktige leda oss till slutgiltig seger och till evig vila."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Career Education